Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου για τη Γενική Συνέλευση της 24-2-2010

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Α΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
enosisgk.pe.verias@gmail.com
http://esgkpeverias.blogspot.com
τηλ. επικοινωνίας : 6946122681
Κα Βλαχοπούλου Γιώτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βέροια, 24-2-2010
Σήμερα 24-2-2010 πραγματοποιήθηκε στη Βέροια Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας. Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν τα προβλήματα των Δημοτικών Σχολείων και κοινή ήταν η διαπίστωση ότι δυστυχώς δεν έγιναν ουσιαστικά βήματα τόσο από το Δήμο όσο και από τη Νομαρχία για την επίλυσή τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς να κατασκευαστεί νέο σχολικό συγκρότημα στην πόλη μας είναι πολλά.

Φτάνει πια!

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να αντιδράσει και να προβεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις για να αναδείξει το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της πόλης μας και να πιέσει με κάθε δυνατό τρόπο για την εξεύρεση λύσεων.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Βέροιας με το παρόν ψήφισμα εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται τα παιδιά μας να φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Σχολεία που ακόμα λειτουργούν με την απειλή του αμιάντου πάνω από τα κεφάλια των παιδιών, σε αίθουσες προκάτ, εμφανώς ακατάλληλες, δίπλα σε λέβητες και καυστήρες, σε υπόγεια, χωρισμένες πρόχειρα με γυψοσανίδες συνιστούν τη στεγαστική πολιτική της πολιτείας, της Νομαρχίας και του Δήμου της πόλης μας.

Δεν πάει άλλο!

κοι,κες υπεύθυνοι,
δεκαοχτώ χρόνια χωρίς νέο σχολείο είναι πάρα πολλά. Δεν το αξίζει η πόλη μας. Δεν το αξίζουν τα παιδιά μας. Δεν ταιριάζει στην πολιτιστική παρακαταθήκη μας.

Απαιτούμε να δρομολογηθούν λύσεις σήμερα. Όχι άλλες ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Όχι άλλες συσκέψεις επί συσκέψεων. Όχι άλλες διαπιστώσεις. Θέλουμε λύσεις σήμερα. Τώρα!!!

Το Δ.Σ
Της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
Α\θμιας Εκπ\σης Δήμου Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου