Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ίδρυση μουσικού σχολείου στη Βέροια

Η ίδρυση μουσικού σχολείου στην πόλη μας, θα είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική, να πηγαίνουν σε ένα σχολείο που εκτός απο τις βασικές γνώσεις, θα τους επιτρέπει να ασχοληθούν και να εκπαιδευτούν σε ένα αντικείμενο που τους αρέσει, που προφανώς έχουν έφεση σ’ αυτό, πιο διεξοδικά, με περισσότερες απαιτήσεις και ελπίζουμε γνώσεις.
Τα Μουσικά Σχολεία ανά την Ελλάδα δίνουν την δυνατότητα μουσικής εκπαίδευσης και καλλιέργειας μέσα από το κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα, κάτι που στερούνται μέχρι στιγμής οι μαθητές του Νομού Ημαθίας.
Μάθαμε, πως στην Πόλη μας υπάρχουν οι συνθήκες (κτηριακή υποδομή) και πως έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά της Νομαρχίας Ημαθίας και της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ίδρυση ενός τέτοιου σχολείου και ελπίζουμε στην άμεση λειτουργία του, για να διευκολυνθούν και τα παιδιά της Ημαθίας, που για να παρακολουθούν μουσικό σχολείο σήμερα, αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά στα Γιαννιτσά, προσπάθεια που απαιτεί και χρόνο και κόπο για τους γονείς και τα παιδιά. Ακόμη και η ενδεχόμενη καθυστέρηση λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου στη Βέροια (πέραν του Σεπτεμβρίου του 2009) θα είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές της ΣΤ΄ αλλά και των μικρότερων τάξεων Δημοτικού να χάσουν την ευκαιρία εγγραφής τους στο Σχολείο.
Ευχόμαστε να μην κολλήσει ο προγραμματισμός του στα γρανάζια μιας στείρας γραφειοκρατίας και χάσει η Ημαθία την ευκαιρία να έχει το δικό της Μουσικό σχολείο. Θα θέλαμε μια επίσημη απάντηση δια του τύπου, από τους αρμόδιους, προς ενημέρωση και των γονιών αλλά και των παιδιών, τα οποία αφορά άμεσα.


Ένωση Συλλόγων Και Κηδεμόνων Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου